2021-01-06 08:14:26• hírek • Szatmár.ro

59 éves korában elhunyt Mircea Bolba, a szatmári labdarúgás kiemelkedő alakja

Gyászol a szatmári futballélet: 59 éves korában, szerda reggel elhunyt Mircea Bolba, az Olimpia egykori labdarúgója, és futballedző.

Mircea Bolba a 70-es és 80-as években, a szatmári labdarúgás aranykorának egyik meghatározó alakja volt, de az Olimpián kívül számos romániai élcsapatban is megfordult, így a Steaua, a Temesvári Poli, a Marosvásárhelyi ASA, vagy éppen a nagyváradi FC Bihor mezét is magára ölthette, sőt tagja volt az 1981-es román ifiválogatottnak is, amely bronzéremmel tért haza az ausztráliai korosztályos labdarúgó VB-ről.

A stoplis cipőt mintegy 20 éve akasztotta szögre, majd edzői pályára lépett, így másodedzője lehetett annak a Szatmárnémeti Olimpiának, amely utoljára szerepelt az román élvonalban, majd többször is edzője volt a csapatnak az évek során, különböző ligákban. Ugyanakkor irányította Nagybánya, a szatmári Somesul, Zilah, Szilágysomlyó, Torda, Dés, stb. labdarúgó csapatait, tavaly októberben pedig idehaza, a Szatmárnémeti MCMXXI Olimpia csapatánál kapott kinevezést, viszont itt már nem tudott együtt dolgozni a csapattal.

Értesüléseink szerint Bolba már az ünnepeket is a kórházban töltötte, majd január 6-án, a reggeli órákban a Nagykárolyi Városi Kórházban vesztette életét.

Nyugodjon békében! Őszinte részévétünk a gyászoló családnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: